Presentationsfilm - Era blivande kunder vill veta vilka ni är.

Syftet med en presentationsfilm är att ge en positiv bild av företaget och er verksamhet. Vi börjar med att tillsammans ta fram ett manus. Det som är viktigt är att fundera igenom vem ni vill visa filmen för samt vilket budskap som ni vill nå ut med. Sedan bygger vi er presentationsfilm utifrån det. I efterproduktionen redigerar vi, arbetar med ljus, ljud och grafik.

En presentationsfilm kan läggas ut på en hemsida, webb, Facebook etc. Ni väljer hur lång ni vill att filmen ska vara, men de flesta liknande filmer som vi gjort är lite över 2 minuter

En presentationsfilm/Imagefilm ska spegla själen i er organisationen. Det räcker inte med att bara vara en duktig filmfotograf. En känsla för klippning och berättarteknik är minst lika viktigt. De flesta presentationsfilmer som vi har gjort har varit ca 2 minuter. Filmen kan visas upp på hemsida, Facebook, Youtube samt från en länk i ett mejl. 

Det exakta innehållet i er presentationsfilm bestämmer vi tillsammans. Man kan berätta en historia på så många olika sätt, Det viktigaste är att göra en riktigt bra film som förmedlar en känsla som stannar kvar.Ring oss eller kontakta oss via formuläret!

Mattias Dimfelt, Producent

Mobil: 0727–280 355

(Vardagar mellan kl. 8–17)

E-post: mattias@filmbyggarna.se

Feel-Good

Vi brukar göra våra filmer med en så kallad feel-good känsla. En presentationsfilm som berör stärker varumärket och ökar därmed försäljningen. Känslan som finns kvar efter att ha sett en presentationsfilm viktigare än fakta och siffror.  Detta kan exempelvis uppnås genom att intervjua någon hos er som får berätta om sina upplevelser och om företaget. Vi använder ofta en berättarröst som en röd tråd genom en presentationsfilm. Eftersom ni kan ert företag och vet vilken information som ska förmedlas skriver ni texten, men vi hjälper hjärna till med upplägg och feedback. 

Filmens längd

Undersökningar har visat att ungefär 60 % stänger av en film som är längre än två minuter. Därför är de flesta presentationsfilmer som vi gjort runt två minuter. Folk är vana vid korta filmklipp som finns på Youtube samt i andra sociala medier. En del börjar inte ens titta på en film som är flera minuter lång. I en presentationsfilm som är lite kortare, runt en minut är det svårt att få med den informationen som man vill nå ut med. Det är såklart viktigt att få berätta vad ert företag är bäst på samt varför kunderna väljer just er!  I slutet av er presentationsfilm kan vi exempel lägga in er logotyp samt adress till er webbsida.

leverans

Youtube anpassar filmens kvalitet efter tittarens bandbredd.  Många andra sidor gör det inte. Då måste filmens storlek väljas när filmen laddas upp. Därför levererar vi filmen i en storlek som passar er. Ibland levererar vi filmen även i flera storlekar beroende på var den ska läggas upp. En presentationsfilm kan läggas upp på er webbsida och på sociala medier. Den kan på ett kraftfullt sätt visa så mycket mer om företaget än vad text eller bilder kan. Därför mejlar ofta våra kunder en länk till företaget när de har varit i kontakt med nya kunder. Era potentiella kunder få en bättre känsla för företaget och er verksamhet när de ser er presentationsfilm. 

Presentationsfilm