Instruktionsfilm - Förklarar något, hur många gånger som helst, när som helst och var tittaren än befinner sig.

Våra kunder är till 70 % företag i tillverkningsindustrin och därför har instruktionsfilm blivit lite av vår paradgren. En instruktionsfilm kan kosta mindre än en broschyr. Filmbyggarna gör filmer som är enkla och pedagogiska.

I en undersökning från Wyzowl anger 79 procent att de hellre ser en film för att lära sig om en produkt än att läsa en text. En instruktionsfilm minskar även dina kostnader för personaltid som läggs på utbildning och support. 

Som allt marknadsmaterial ska filmerna vi gör stärka våra kunders varumärke. Vår utmaning är att arbeta tidseffektivt men vi tummar aldrig på kvaliteten. Det gäller både vid inspelning samt vid efterproduktion.

För bakgrundsmusik har vi ett låtbibliotek med över 20 000 låtar. Till skillnad från andra låtbibliotek på nätet äger vi rättigheterna till musiken vi använder. Därför kan vi garantera att ni aldrig kommer att få problem med upphovsrätten till musiken. Det kan inte andra låtbibliotek inte garantera eftersom de inte äger rättigheterna och då kan upphovspersonen registrera den hos Stim eller liknande europeiska organisationer.
Ring oss eller kontakta oss via formuläret!


Mattias Dimfelt, Producent

Mobil: 0727–280 355

(Vardagar mellan kl. 8–17)

E-post: mattias@filmbyggarna.se

Hur mycket?

Hur mycket instruktionsfilm vi hinner spela in på en dag beror på förberedelse, antal moment och filmernas längd. Ska vi filma exempelvis en större förpackningsmaskin med många moment eller montering av en bastu kan det vara allt vi hinner med på en heldag. Då blir det en längre instruktionsfilm på minst två minuter. Är det korta filmer om möbler eller verktyg hinner vi med flera stycken. Då blir filmerna kanske runt  30–60 sekunder. Får vi veta vad vi ska filma kan vi göra en mer exakt bedömning på hur mycket vi hinner med.

Produktion

Filmerna utgår från era idéer och tillsammans arbetar vi fram ett manus. Det han handla om att visa olika funktioner eller hur något monteras. När vi filmar är brukar vi  pricka av efter hand så att vi inte missar något.  Sedan gör vi tidseffektivt klart filmerna i efterproduktion. Vi har möjlighet att texta, lägga in grafik eller en voice-over. I slutet av er instruktionsfilm kan vi exempelvis lägga in ett budskap, er logotyp och webbadress. Självklart utgår vi från er grafiska profil så att vi får rätt teckensnitt och färger. 

Leveranstid

Vi brukar räkna med att den slutgiltiga leveranstiden för instruktionsfilm är runt 3–4 veckor efter att vi har filmat. Vi kan givetvis möjligt att göra en instruktionsfilm snabbare, men filmernas kvalitet blir högre om vi hinner skicka dem fram och till tillbaka ett par gånger för feedback. När det har varit bråttom har vi gjort film på en vecka. Exempelvis till en specifik kundresa eller en mässa.

instruktionsfilm
instruktionsfilm

Givetvis har vi möjlighet att anpassa filmerna efter era behov. Exempelvis har vi möjlighet att lägga in voice-over från flera olika språk eller texta. Ibland animerar vi för att visa något som inte går att filma. Det kan exempelvis vara hur ser fungerar i en produkt. I en instruktionsfilm kan vi lägga in enkla grafiska objekt som pilar eller röda kryss för att förtydliga. 

Vi kan även göra ett intro som läggs in i början av er instruktionsfilm. Ibland har vi satt logotypen i ett hörn av filmen så att det blir tydligt genom hela instruktionsfilmen vem som är avsändare. I slutet av en instruktionsfilm kan vi lägga in er logotyp samt adress till er webbsida.