Animerad film - Kan förklara något på ett lättsamt och kreativt sätt.

En animerad film passar bra för att förklara hur något går till eller fungerar, exempelvis en organisation eller en service. En av fördelarna är att ha möjligheten att lägga in helt olika objekt för att förklara saker.En fördel med animerad film är att den kan ha en lång livslängd. I en vanlig film kan det finnas maskiner som blir gamla eller personal som byts ut.

Vår styrka är att vi skapar nya objekt därför blir filmerna kundanpassade. Det innebär att vi animerar från grunden och vi har även möjlighet att göra animeringar som ritas upp för hand. De flesta filmer vi gjort är 2D animerade men vi har även gjort flera 3D-animerade filmer.

En annan fördel med animerad film är att det är enklare att göra en film som är lite lättsammare och med lite humor. Då blir det lättare att få tittaren att stanna kvar för att ta del av hela budskapet.

Ring oss eller kontakta oss via formuläret!


Mattias Dimfelt, Producent

Mobil: 0727–280 355

(Vardagar mellan kl. 8–17)

E-post: mattias@filmbyggarna.se

Text

Bild

Ljud

För att göra en riktigt bra animerad film behövs en text med ett budskap som används som utgångspunkt för bildmanuset. Ni kan börja med att skriva ett antal punkter med den viktigaste information som filmen behöver ge svar på. Dessa punkter utvecklar ni sedan till kärnfulla meningar. Vi på Filmbyggarna kan vara behjälpliga och läsa igenom texten och ge synpunkter. Vi behöver även er grafisk profil med er logotyp och teckensnitt för att ge filmen rätt känsla. De flesta animerade filmer som vi har gjort har varit runt 1-2 minuter långa.


När texten är klar kommer någon av våra animatörer till er för att göra ett bildmanus. Vi går igenom texten och bestämmer tillsammans vilka bilder som ska illustrera texten. Då kommer vi även överens om vilken stil er animerad film ska ha. Ett tips är att titta på animerade filmer som ligger på Youtube för att få inspiration. Många andra animatörer köper färdiga objekt som de sätter ihop till en film. De filmerna blir ofta opersonliga och får därför svårt att ge en feel-good känsla eftersom de liknar varandra. Vår styrka när det gäller animation är att vi utgår från ert företag och animerar bilder från grunden. Det ger en mer konstnärlig stil och en känsla av kvalitet.  Sedan skickar våra animatörer bilder på objekt som vi kommit överens om för ett godkännande.


I nästan alla av våra animerade filmer har vi lagt på en berättarröst. Filmbyggarna har samarbete med ett 10-tal Voice-overs som vi brukar använda. Därför blir det lättare för oss att samarbeta och ge instruktioner. Vi har dessutom höga krav på ljudkvalitet och vi brukar få våra texter inlästa och sedan levereras ljudfilerna på 1-3 arbetsdagar. Eftersom många av våra kunder arbetar internationellt har vi kontakter med engelska voice-overs och en mängd andra språk. Vi ger några förslag på några röster som vi tror kan passa, som efter ert val läser in texten. Sedan animerar vi filmen som ni får ge feedback på och så justerar vi efter era önskemål.


Animerad film