3D-animerad film

En 3D-animerad film utgår från en bild som görs utifrån en ritning, foto eller CAD-ritning. Till skillnad från en 2D-animerad bild går det att vrida och vända på objektet i ett program som fungerar som en ”filmstudio” för objektet.

Till skillnad från vanlig film utgör mjukvaruprogram hela basen för produktionen. Dessutom hänger kvaliteten ihop med hur lång produktionstiden är. Projektstyrning och att få alla delar rätt från början är otroligt viktigt.

Fördelarna med 3D-animerad film

De 3D-animerade filmer som Filmbyggarna har gjort har varit rena produktfilmer. Att göra 3D-animerad film är komplicerat och tidskrävande på grund av alla detaljer men har även stora fördelar.


En fördel är att när en produkt är animerad kan den sedan återanvändas. En annan fördel är att det går att plocka ut högupplösta bilder som kan användas på webb eller i tryckt material.

Ytterligare en fördel är att det går att göra en film med en produkt som inte finns eller att visa hur det fungerar inuti en produkt.


Har man en färdig produkt kan man fota den. Men i ett prototypstadie går det att ta fram en bild som inte går att fotografera.

Det är även möjligt att visa omöjliga funktioner och insidan av maskiner.

Ring oss eller kontakta oss via formuläret!


Mattias Dimfelt, Producent

Mobil: 0727–280 355

(Vardagar mellan kl. 8–17)

E-post: mattias@filmbyggarna.se

Steffo Dimfelt, Producent Stockholm

Mobil: 0730-61 21 33

(Vardagar kl. 8–17)

E-post: steffo@filmbyggarna.se