Vi kan film!

Filmbyggarna Sverige AB är en filmbyrå som startades 2013 som en av avknoppning från systerbolaget Hat On Lady AB som producerar långfilm. Mattias Dimfelt som är producent och ägare till bolagen.


Vi märkte att det fanns en efterfrågan från företag i tillverkningsindustrin och tjänstesektorn på filmer som håller hög kvalité till ett rimligt pris. Filmer som ska användas som införsäljning B2B snarare än påkostade reklamfilmer för TV, Därför har vi satsat på att göra presentationsfilmer, produktfilm, instruktionsfilmer och liknande företagsfilmer. Vi arbetar effektivt för att hålla kostnaden nere, men vi tummar aldrig på kvalitén. Vår vision att vi ska vara det självklara valet när det gäller B2B företagsfilm!


Vi är även ensamma om att ha byggt upp ett globalt nätverk med filmfotografer i 100+ länder. Det innebär att vi kan spela in film var ni än har era kontor och produktionsanläggningar utan kostnader för restid och resor. Exempelvis har vi spelat in en film i flera länder och sedan gjort all efterproduktion i Sverige.

Ring oss eller kontakta oss via formuläret!


Mattias Dimfelt, Producent

Mobil: 0727–280 355

(Vardagar mellan kl. 8–17)

E-post: mattias@filmbyggarna.se

hat on lady

I Filmbyggarnas systerbolag Hat On Lady AB har vår producent Mattias Dimfelt producerat långfilmen Fröken Julie.

"Filmen Fröken Julie belönats som bästa utländska film på Burbank International Film Festival i Los Angeles. Grattis svensk film!”

SF Anytime 2014-09-10

”Fröken Julie adds the type of cinematic depth to a classic that audiences with knowledge of the play would doubtlessly appreciate.”

Chris McKittrick, Movie Buzzers NYC 2014-04-01

Filmbyggarna har ett samarbete med Rendervision när det gäller 3D-animering.

När det gäller gäller foto arbetar vi ofta med den prisbelönte fotografen Anders Andersson.