Företagsfilm Blogg

Vad ä skillnaden mellan 2D och 3D-animerad film? Vad är fördelarna med 2D-animerad film? Hur arbetar man med illustrationer, animering och keyframes?

En capture-screen inspelning är helt enkelt att man spelar in det man gör på datorn eller mobilen med ett program. Det blir själva filmen.

All efterproduktion för film sker i dag nästan uteslutande på datorer. Till det krävs en del mjukvara.

Här tar vi upp objektiv. filter och beskriver vad som är skillnaden mellan 1080 och 4k.

Filmbyggarna förklarar hur en 3D-animerad film görs, från skiss till färdig film. Samt vad fördelarna är med 3D-animering.

Hur klipper man film?

Vilka tekniker används vid redigering?

Publicerad 11 oktober

Publicerad 11 september

Vilka visningsplattformar brukar användas för företagsfilm? Vad ska man tänka på?

Vi får ofta frågor som gäller manus och budskap i företagsfilm. Här hjälper vi dig att reda ut i vilken ände du ska börja i och vad du kan tänka på.

– Jag visste inte ens att det jobbet fanns! Det är svaret jag brukar jag få när jag berättar för andra vad jag sysslar med om dagarna. Voice over, vad är det?

Vad är skillnaden mellan streaming och att streama live? Hur fungerar det att livestreama en föreläsning eller en debatt med en eller flera kameror?

Vad är slutartid, bländare, komprimering, sensor, ND-filter och Vitbalans?

Publicerad 3 september

Publicerad 23 augusti

– "Syftet med filmen är att beskriva digitaliseringen på ett enkelt sätt och svara på frågan vad, hur och varför vi jobbar med digitalisering i Hylte kommun."

Det gäller att ha koll på hur våra förutsättningar har förändrats på Facebook. Uppdaterad algoritm, fler annonsörer och hårdare konkurrens. För att lyckas krävs bra och relevant innehåll.

För att få en en riktigt bra film är ljussättningen viktig. Här kan du läsa mer om grunderna och vad ni kan tänka på.

Företagsfilm

Publicerad 23 augusti

Filmbyggarna startar nu en blogg för de som arbetar med företagsfilm B2B i sin marknadsföring. Vi vill dela med oss av vår kunskap för att ni ska kunna göra så bra filmer som möjligt.